Arvojen avaruus

Toimistolla laminointikone laulaa. Mieli Ry:n sivuilta löytyy vaikka ja mitä, meille kaikille. Latasin mm. Arvojen  avaruus-”julisteen” ja siitä se ajatus sitten lähti, aihe tämän perjantain blogikirjoitukselle.

Mitkä ovat sinulle tärkeitä arvoja? Osaatko sanoittaa arvosi? Mitkä asiat sanelevat toimintaasi ja mitä ajattelet ympäröivästä maailmasta arvojesi kautta? Olisivatko sinun arvosi esimerkiksi terveys, tasa-arvo, rakkaus?

Entäpä kestävä kehitys, usko, onni? Harvemmin käymme tällaisia keskusteluita., nyt epävakaat ajat ovat saattaneet rohkaista syviinkin keskusteluihin. Työelämässä arvokeskusteluista on tullut melko arkipäiväisiä. Yritykset sitoutuvat tiettyihin arvoihin ja toimivat sen mukaan. Arvot ovat osa yrityksen julkisuuskuvaa.

Mielenkiintoisen testin liittyen arvomaailmaan, löysin netistä. Tämä testi on syntynyt terapia-opiskelijoiden lopputyönä:

Arvotesti – Arvot puntarissa – Tunnistamalla omat elämänarvot, päätöksenteko helpottuu ja elämä saa lisää tarkoitusta. (wordpress.com)

Jos nyt sattuu oikein innostumaan, suomalaisen arvotutkija Klaus Helkaman kirja löytyy toki kirjastosta, mutta myös Adlibriksen verkkokaupasta:

Suomalaisten arvot – Klaus Helkama – sidottu(9789522225504) | Adlibris kirjakauppa

Hankkeessa tapahtuu kaikenlaista. Mm. Kurikan kampuksen, etelä-pohjanmaan alueen nuorisotyöpajojen, Seinäjoen ohjaamon ja Seinäjoen etsivän nuorisotyön kanssa tehdään yhteistyötä. Hankkeen oma Podcast-sarja on tulossa muutaman viikon kuluttua eetteriin! Siitä kerron enemmän, kun päivämääriä tiedossa!

Hyvää viikonloppua, just sulle <3

Tiina