Hiihtolomaviikon viimeinen arkipäivä.

Etelä-pohjanmaalla on vietetty koulujen hiihtolomaviikkoa. Aurinko on paistanut ja ulkoilukelit ovat olleet hieman vaihtelevat, innokkaat ulkoilijat ovat kenties olleet tyytyväisiä vallitseviin keleihin. Tuliko sinun ulkoiltua? Vietitkö viikon perheen, ystävien, tuttavien kanssa vai kenties rauhallisesti omissa oloissasi?

Edellisessä blogikirjoituksessa otin esille Ukrainan tilanteen. Sota on käynnissä ja vaikuttaa  meidän suomalaistenkin turvallisuudentunteeseen. Somessa on otettu kantaa runsaasti sotaan ja uutiskanavat seuraavat tarkkaan tilannetta. Lapsia suojellaan liialta tietotulvalta ja esim. osa kaupoista ei laita esille iltapäivälehtien lööppejä. Miten sitten aikuiset? Jokaisella on oikeus rajata tietomäärää. Jätä lukematta nettiuutiset, vaihda telkkarin kanavaa. Jos ahdistus sisällä kasvaa ja murhe ottaa vallan, aikuisetkin voivat rajata informaatiotulvaa ja näin suojella mielenterveyttään. Hetkellisesti pää voi olla pensaassa! Pensaassa voi joskus olla oikein hyvä! Ylivirittyneessä tilassa emme välttämättä kykene järkeviin ratkaisuihin. Jokainen on yksilö ja keinot rauhoittaa oma mieli, ovat erilaisia. Tunnistatko sinä nämä keinot?

Taakan jakaminen ja keskusteluapu saattavat olla paikallaan, esimerkiksi Mieli Ry:n kriisipuhelin päivystää 24h:

Kriisipuhelin 09 2525 0111 (mieli.fi)

Lahjoittaminen eri järjestöille, jotka kuljettavat Ukrainaan vaatetta, ruokaa, hoitotarvikkeita- saattaa tuottaa mielenrauhaa, pienikin apu on apu. Lähimmäisenrakkaus on voima, jonka soisin kannattelevan meitä ihmisiä. Oli sitten tilanne millainen hyvänsä, pienempi tai isompi murhe, toivoisin että lähimmäisenrakkaus tavoittaisi meistä jokaisen. Uskotko sinä hyvän kiertämiseen?

Näihin tunnelmiin, hyvää viikonloppua sinulle! Helli mieltäsi <3

Tiina