Hankehommia hyvällä höngällä!

Hanketyö. Nuorisotyö. Mielenterveystyö. Hoitoalan työ. Psykiatria. Kehittämistyö. Innovointi.

Tuota kaikkea kuuluu minunlaiseni TKI Asiantuntijan työhön. Ja paljon muuta. Kaikki on yhtä hyvää,  mielekästä ja mukaansatempaavaa. Eilen osallistuin Sote-hankkeen arvo-verstaaseen, jossa osallistujia sosiaali, terveys -ja opetusalalta Järvi-pohjanmaata myöden. Aiheena tärkeä alaikäisten lasten ja nuorten oikeudet mielenterveys -ja päihdepalveluihin. Sote mietityttää kovasti- mihin asettuvat lasten, nuorten ja nuorten aikuisten palvelut? Tulevatko arkityön tekijöiden äänet kuuluviin siellä, missä uudistukset lyödään lukkoon?

Hanketyö heiluu jossain maailmojen välissä, sote-perspektiivistä katsottuna.  No mitäs meidän hankkeessa on tapahtunut tammikuun lopun jälkeen?

  • Minuksi-ryhmiä etänä ja livenä etelä-pohjanmaalla, Jalasjärven, Kurikan, Alajärven ja Ähtärin nuorisotyöpajoilla räätälöidyillä sisällöillä, mm. tunne -ja vuorovaikutustaidot.
  • Matalankynnyksen palvelupilotti-yhteistyö Sedu Suupohja ja Kurikan kampus: Palveluohjaus ja nopea mielenterveyden tuki ja ohjaus Sedun opiskelijoille  kevät-22, mahdollinen projektin jatko syksyllä 🙂
  • Eetteriin tulossa Ovi auki elämään-podcast, julkaisun ajankohta 1-2 viikon kuluessa!
  • Seinäjoen ohjaamo-päivystys- mielenterveyden tuki ja neuvonta, palveluohjaus
  • Seinäjoen etsivän nuorisotyön kanssa tehtävä konsultatiivinen yhteistyö mielenterveys -ja päihdetyön saralla
  • Erilaiset tempaukset ja mahtava hankkeen loppuseminaari tulossa loppusyksystä!

Hankkeessa on käynnissä siis monenmoista ja uuttakin tulossa- siitä vielä pysyttelen hiljaa 🙂 Tahtotila etelä-pohjanmaalla on yhteinen, nuorten hyväksi tehdään ja halutaan tehdä työtä, kehittää työmenetelmiä ja luoda uutta. Uudistuminen on myös haastavaa, infoähky saattaa tavoittaa useinkin ja tällöin tulee pysähtyä, vetää henkeä ja tyhjentää mieli.

– Believe you can and you are halfway there-

Tiina