Kesäloma, bucketlist vai ei?

Teini-ikäinen tyttäreni on laatinut kesälle ”bucketlistejä” eli listoja, joihin määritellään erilaisia aktiviteettejä, haaveita, esimerkiksi kesäloman ajalle. Hänen listoiltaan löytyy mm. kirjojen lukemista, uintia, eväsretkiä, kavereitten kanssa hengailua, geokätköilyä ja teltassa nukkumista.

Minun listani on tyhjä, tai oikeastaan sitä ei ole olemassa. Viime kesänä lista oli täynnä ja sekös vasta naurettava setti olikin! Tarvitsin kesäloman jälkeen loman lomasta. Olin aivan poikki pienten remonttihommien, puutarhatöiden, autotallin siivouksen, kirpputorimyynnin ja siivoamisen jälkeen. Tänä kesänä aion olla tukka takussa, kotona lasten kanssa- eri kokoonpanoilla- haahuilla kahvikuppi kädessä kukkamekossa ja tehdä eväsretkiä lähipuistoihin. Aivan aikuisten oikeasti.

Nyky-yhteiskunta on oravanpyörässä. Tee enemmän, ole tehokkaampi, säästä aika ja suorita. Tämä uuvuttaa ihmisiä, nuoria ja aikuisia. Tarvitsemme lepoa palautuaksemme työstä ja opiskelusta, arjen toiminnasta. Aivomme vaativat unta palautuakseen.  On täysin normaalia tuntea väsymystä, uupumus on sitten toinen juttu. Silloin, kun väsyttää- pitää nukkua, vaikka niitä maltillisia päiväunia.

Lomalla ollaan lomalla. Jos suinkin on mahdollista, älä vilkuile sähköpostia, kokeile somelakkoa, poistu tutuista ympyröistä ja anna aikaa itsellesi. Liisa Ihmemaassa-sadussa vietettiin syntymättömyyspäivää, minä aion viettää runsaasti tekemättömyys-päiviä lomalla. Tekemättömyyspäivänä ruuankin voivat valmistaa Saarioisen äidit. Liikunta tekee hyvää, laittaa aineenvaihdunnan liikenteeseen ja saa aikaan mielihyvähormonien jumpan, mutta kaikkea kohtuudella.

Hyvää Juhannusta, kesälomaa just sulle! Ollaan lomamme ansaittu 🙂

-Tiina