Kesän kynnyksellä, vai vasta kevään?

Huomasin kevään ensimmäiset leskenlehdet viime viikolla, vasta. Ehkä ne ovat olleet siellä ojanposkessa, mutta olen nämä kevään merkit ohittanut. Olen tainnut olla liian kiireinen, sillä kevään merkkien seuraaminen on minulle jokakeväinen ilonaihe ja traditio. On ollut kylmä kevät, toukokuuta mennään ja tänään, paistaa aurinko kauniisti ja on tulossa lämmin päivä. Toisille auringonpaiste tuo energiaa, valo voimaa, toinen saa auringosta migreenin ja mielialaoireilu voi vahvistua.  Olemme kaikki yksilöitä.

Kesä on monelle vapauden, reissaamisen, ystävien kanssa hengailun, kesätyön ja akkujen lataamisen aikaa. Toisille kesä on jatkumo yksinäisyydessä. Eräs nuori sanoi minulle viime viikolla: ”Ihan sama onko kesä vai ei. Samanlaisia päivät ovat silti.”

Jokaisena päivänä on mahdollisuus ottaa pieni askel kohti omaa hyvinvointia, miten tänään voisin erityisesti pitää huolta itsestäni ja hyvinvoinnistani. Teon ei tarvitse olla suuri, se on teko yhtäkaikki.

  • Menen tuntia aikaisemmin nukkumaan, jos illat tuppaavat venyä pitkälle yöhön
  • Syön pienen iltapalan, vaikken sitä normaalisti tee
  • Olen tänään puoli tuntia vähemmän pelikoneella ja teen itselleni jalkakylvyn sen sijaan
  • Käyn vaikka vartin kävelyllä raittiissa ilmassa
  • Kuuntelen lempimusiikkiani ja laitan volat kaakkoon!
  • Tänään käyn kirjastossa taikka kirjaudun chattiin
  • Laitan viestin, soitan kaverille jonka kanssa en ole pitkään aikaan jutellut
  • Suunnittelen jotain mukavaa seuraavalle päivälle
  • Kiitän itseäni! Sinä selvisit tästäkin päivästä, sen haasteista!
  • Tänään en jaksa siivota, mutta vaihdan petivaatteet- se on hyvä alku!

Oma toimijuus saattaa olla hukassa joskus hetkellisesti. Toimijuudella tarkoitetaan tahtoa toimia aktiivisesti, kokea ja olla olemassa. Sen löytäminen uudelleen vaatii joitain asioita, tilanteeseen havahtumista, motivaatiota ja yritystä. Toimijuuden löytämiseen, aktivoitumiseen, verkostoitumiseen – apua on saatavilla, viranomais – ja tukiverkosto saattaa olla pelottavakin viidakko, mutta meitä hyviä tyyppejä on täällä- neuvomassa, ohjaamassa ja tukemassa. Laita vaikka viestiä oviaukielamaan IG:n kautta- vastaamme sinulle varmasti 🙂 Tukinet-alustan Buustia elämään -chat keskiviikkoisin klo 15.30-17.00.

Tällä hankematkallani olen saanut tutustua uusiin ihmisiin, uudenlaiseen työhön nuorten ja nuorten aikuisten kanssa ja ilokseni todeta, että auttavia käsiä on olemassa ja verkostoituminen näiden käsien kanssa on hedelmällistä ja eteenpäin vievää. Verkostoidutaan yhdessä!

– Tiina-